Tort czekoladowy

6 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:

    1 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    3 jaja
    1 łyż proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    budyń czekoladowy
    1,5 szkl mleka
    polewa kakaowa
    1/2 kostki masła
    dekoracja:
    wiórki kokosowe 2 kolory

      Upiec biszkopt w misce aluminiowej.

      Masa:

      Budyń czekoladowy ugotować na 1,5 szkl mleka. Ostudzić. Utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć dowolnym ponczem ( np herbatą z cytryną i rumem) i przełożyć masą budyniową. Polać polewą czekoladową (może być z torebki lub własna) Na świeżą polewę szybko posypać wiórami kokosowymi w różnych kolorach. Jeszcze można dodać inne motywy dekoracyjne.

      file1262807046



      FORUM - bieżące dyskusje

      Naturalne kosmetyki
      Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
      Typy mężczyzn
      Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
      Jak można zostać dietetykiem
      Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
      leczenie niepłodnosci
      Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...