Tort czekoladowy

6 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:

    1 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    3 jaja
    1 łyż proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    budyń czekoladowy
    1,5 szkl mleka
    polewa kakaowa
    1/2 kostki masła
    dekoracja:
    wiórki kokosowe 2 kolory

      Upiec biszkopt w misce aluminiowej.

      Masa:

      Budyń czekoladowy ugotować na 1,5 szkl mleka. Ostudzić. Utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć dowolnym ponczem ( np herbatą z cytryną i rumem) i przełożyć masą budyniową. Polać polewą czekoladową (może być z torebki lub własna) Na świeżą polewę szybko posypać wiórami kokosowymi w różnych kolorach. Jeszcze można dodać inne motywy dekoracyjne.

      file1262807046



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
      Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
      "nocne marki" - dozwolone po 22 :)
      Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
      Depilacja-co najlepsze?
      Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
      Torebka duża czy mała?
      Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...