TORSPILLE – tortilla z łososiem
składniki:
-8 szt placków pszennych tortilla
-200 g łososia kurylskiego wędzonego
-8 płaskich łyżeczek majonezu
-oliwki mix z papryką w oleju z ziołami OLE!
-8 płaskich łyżeczek Bazylia&Chili TaoTao
-1 duża czerwona cebula
-przyprawy: sól, rozmaryn, tymianek, papryka, pieprz różowy, cząber, bazylia, estragon
-150g startej Goudy
przygotowanie:
Z każdej podpieczonej tortilli wycinamy radełkiem spirale a następnie każdą z nich zwijamy tworząc kubeczek, spinając go wykałaczką.
Do każdego kubeczka wkładamy kolejno: dookoła łyżeczkę majonezu, dookoła plastry łososia (wcześniej przyprawione przyprawami),
w środek odsączone z zalewy oliwki z papryką zmieszane z łyżeczką Bazylia&Chili, po plastrze spirali czerwonej cebuli,
wierzch posypujemy serem i na koniec jeszcze raz posypujemy przyprawami. Jest to idealna przekąska na karnawał i nie tylko. Polecam i życzę smacznego:)