Szybki torcik truskawkowo-kremowy

21 września 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 gotowy spód biszkoptowy;
  • 1kg truskawek;
  • 2 szkl śmietanki kremówki 36%
  • 2 serki homogenizowane waniliowe;
  • 1 galaretka truskawkowa;
  • 1 kieliszek likieru pomarańczowego;
  • czekolada;
  • 2-3 łyżki cukru pudru;
  • 2 łyżki żelatyny;
  • mięta

Wykonanie:

Śmietankę ubij z cukrem waniliowym. Połącz z serkiem i likierem.

Żelatynę wymieszaj z małą ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje, rozpuść ją na małym ogniu. Truskawki oczyść. Odłóż do dekoracji. Resztę pokrój, posyp  pudrem i rozgnieć. Czekoladę stop i przestudź. Galaretkę rozpuść w 2szkl wrzątku. Rozgniecione truskawki wymieszaj z 1/3 masy śmietankowej i  żelatyny. Pozostałą masę połącz z czekoladą i resztą żelatyny. Na biszkopt wylej obie masy. Wstaw do lodówki na 1h. Gdy masy stężeją, udekoruj ciasto truskawkami i polej tężejącą galaretką. Schłodź.



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...