Tołpyga z foli

1 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna rybka , polecam:)


Składniki:

Ryba tołpyga filety
olej
przyprawa do ryb
sól
pieprz cytynowy
sok z cytryny
cebula
papryka

Tołpygę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem,skropić olejem,posypać przyprawą do ryb.
Ułożyć na wierzch po plastrze cebuli i kawałku papryki ,leciutko posolić po wierzchu.
Każdą porcję ryby zawinąć w folię aluminiową,piec w nagrzanym piekarniku w 200 st C około 35 min w zależności od piekarnika.
Przed  podaniem skropić sokiem z cytryny,i posypać pieprzem ziołowym.
Smacznego.

file1267480800



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz