Tiramisu, które zawsze się udaje!
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 6 żółtek
- 6 czubatych łyżek cukru
- 50 dkg mascarpone
- 4 łyżki likieru amaretto, lub innego alkoholu
- 1 szkl. mocnej kawy
- podłużne biszkopty
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- śmietana 30%
- zagęstnik do śmietany
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć na puszysty kogel -mogel. Dodać do serków i delikatnie wymieszać. Śmietanę ubić z zagęstnikiem i również dodać do masy serowej i wymieszać. Biszkopty zanurzać w kawie wymieszanej z alkoholem i układać na dnie formy. Zalać polową masy, na niej ułożyć biszkopty i znowu wylać masę. Całość przykryć folią i włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu obficie posypać kakao.