Tiramisu, które zawsze się udaje!

16 stycznia 2012, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny
Składniki
  • 6 żółtek
  • 6 czubatych łyżek cukru
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 łyżki likieru amaretto, lub innego alkoholu
  • 1 szkl. mocnej kawy
  • podłużne biszkopty
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • śmietana 30%
  • zagęstnik do śmietany

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć na puszysty kogel -mogel. Dodać do serków i delikatnie wymieszać. Śmietanę ubić z zagęstnikiem i również dodać do masy serowej i wymieszać. Biszkopty zanurzać w kawie wymieszanej z alkoholem i układać na dnie formy. Zalać polową masy, na niej ułożyć biszkopty i znowu wylać masę. Całość przykryć folią i włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu obficie posypać kakao.