Test shakera i oleju rzepakowego

24 kwietnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Jakiś czas temu dostałam do testowania olej rzepakowy i shaker. Paczka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Często w swojej kuchni używam oleju rzepakowego, w zasadzie wybór olejów i oliwek mam spory. Olej rzepakowy jest bogaty w wartości odżywcze. Wspomaga funkcjonowanie i rozwój mózgu oraz zmniejsza ryzyko cukrzycy. Ja najczęsciej używam go do smażenia i gotowania. Jeśli chodzi o shaker wg producenta najlepiej nadaje się do przygotowywania jajecznicy i omletów. Wypróbowałam, to prawda. Skoro shaker był w zestawie z olejem, chciałam użyć go do zrobienia sosu do sałaty. W tym przypadku było już gorzej. Shaker nie jest całkowicie szczelny i podczas potrząsania trochę oleju wydostawało się na zewnątrz. Za funkcjonalność daję mu trzy z plusem, za wygląd piąteczkę bo jest śliczny.

Testowała:

mycatcooks – Każdy dzień przynosi niespodzianki a najbardziej lubię te kulinarne. Mieszam smaki, eksperymentuję. Marzę o domku na wsi, z warkoczami czosnku i chilli w kuchni, pełnym przyjaciół i zwierząt.
Prowadzi bloga: http://mycatcooks.blogspot.com



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz