Tęczowe babeczki
Artykuł zewnętrzny
2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki jogurtu
2 duże banany
1 jajko
0,5 tabliczki czekolady
barwniki spożywcze
polewa czekoladowa
lukier
posypka
Suche składniki wymieszać, dodać pokrojone w kostkę banany, jajko oraz olej i jogurt i wszystko wymieszać łyżką. Na koniec drobno pokroić czekoladę i wymieszać. Podzielić na 4 części. Do każdej części dodać inny barwnik. Nakładać w foremki do mufinek po łyżeczce każdego koloru i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Udekorować polewą czekoladową i lukrem, posypać kolorową posypką.