Tatar ze śledziem i papryką

19 kwietnia 2012,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Tatar ze śledziem

filety śledziowe 2 szt

czerwona papryka 1/2 szt

cebula mała 1 szt

ogórki konserwowe 3 szt

kapary kilka szt

cytryna

oliwa z oliwek

koper do przybrania

Filety wymoczyć przez godzinę. Odsączyć.
Skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny,  ostawić na kilka godzin. Osączyć  posiekać w  kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać z  papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą  i sokiem z cytryny.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Z masy warzywno-śledziowej, uformować  porcje lub wcześniej włożyć do małych pojemniczków i przed podaniem wyłożyć na talerz.
Udekorować  kaparami i gałązkami kopru.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...