Tatar ze śledziem i papryką

19 kwietnia 2012,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Tatar ze śledziem

filety śledziowe 2 szt

czerwona papryka 1/2 szt

cebula mała 1 szt

ogórki konserwowe 3 szt

kapary kilka szt

cytryna

oliwa z oliwek

koper do przybrania

Filety wymoczyć przez godzinę. Odsączyć.
Skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny,  ostawić na kilka godzin. Osączyć  posiekać w  kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać z  papryką ogórkami i cebulą. Skropić jeszcze raz oliwą  i sokiem z cytryny.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Z masy warzywno-śledziowej, uformować  porcje lub wcześniej włożyć do małych pojemniczków i przed podaniem wyłożyć na talerz.
Udekorować  kaparami i gałązkami kopru.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....