Tatar ze śledzi po węgiersku

17 października 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
 
płaty śledziowe
jaja ugotowane na twardo
ogórki konserwowe
ogórki świeże
czerwona papryka konserwowa

 

słodka papryka mielona
ostra papryka mielona
sos pomidorowy
 
Składniki przygotować na kilka godzin przed podaniem, by się „przegryzły”: śledzie pokroić w grubszą kostkę, pokroić ugotowane na twardo jaja, pokroić ogórki konserwowe, ogórki świeże oraz paprykę konserwową. Składników nie mieszać – odstawić w oddzielnych miseczkach na kilka godzin. Następnie połączyć produkty, dodać przyprawy: papryke słodką i ostrą oraz sos pomidorowy.

Przepis nadesłany przez sklep z węgierskimi produktami: www.organiczny.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.