Tatar z wędzonego łososia

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 300 gram filetu ze świeżego łososia wędzonego bez skóry
– 1/2 ogórka zielonego
– 2 łyżeczki ostrej musztardy
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżeczki posiekanego koperku
– 2 łyżki soku z cytryny
– szczypta soli
– 1/2 bagietki
– cytryna
– sałata do dekoracji ewentualnie inne przybranie

Filet z łososia umyć i wysuszyć. Ogórek obrać ze skóry. Łososia i ogórka pokroić w drobną kostkę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny i koperek dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Pokrojonego łososia wymieszać z ogórkiem i sosem. Bagietkę pokroić na kromki i przypiec w piekarniku lub tosterze.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.