Tatar z wędzonego łososia

18 października 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 300 gram filetu ze świeżego łososia wędzonego bez skóry
– 1/2 ogórka zielonego
– 2 łyżeczki ostrej musztardy
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżeczki posiekanego koperku
– 2 łyżki soku z cytryny
– szczypta soli
– 1/2 bagietki
– cytryna
– sałata do dekoracji ewentualnie inne przybranie

Filet z łososia umyć i wysuszyć. Ogórek obrać ze skóry. Łososia i ogórka pokroić w drobną kostkę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny i koperek dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Pokrojonego łososia wymieszać z ogórkiem i sosem. Bagietkę pokroić na kromki i przypiec w piekarniku lub tosterze.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...