Tatar z wędzonego łososia

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 300 gram filetu ze świeżego łososia wędzonego bez skóry
– 1/2 ogórka zielonego
– 2 łyżeczki ostrej musztardy
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżeczki posiekanego koperku
– 2 łyżki soku z cytryny
– szczypta soli
– 1/2 bagietki
– cytryna
– sałata do dekoracji ewentualnie inne przybranie

Filet z łososia umyć i wysuszyć. Ogórek obrać ze skóry. Łososia i ogórka pokroić w drobną kostkę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny i koperek dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Pokrojonego łososia wymieszać z ogórkiem i sosem. Bagietkę pokroić na kromki i przypiec w piekarniku lub tosterze.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...