Tatar z pomidorów – przekąska

Avatar photo
20 stycznia 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świeża i łudząco przypominająca z wyglądu prawdziwy tradycyjny tatar z polędwicy wołowej może zaskoczyć niejednego gościa. To wegetariańskie danie  można serwować z grzanką i parmezanem, modyfikować na różne sposoby: podając z kaparami i ulubionymi ziołami np: bazylia, rukola, tymianek itp.

składniki:

3 pomidory świeże pozbawione gniazd nasiennych w skórce

mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie

sos worcester kilka kropel do smaku

pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe 2 sztuki średniej wielkości

łyżka oliwy z oliwek

pieprz młotkowany

Przygotowanie:

 

Pokrojone w kostkę pomidory świeże i suszone wymieszać z ogórkami, dodać kilka kropel sosu, przyprawy oraz oliwę. Wymieszać, podawać w specjalnej kokilce układając na wierzch świeże zioła, podawać z grzanką.

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.