Tatar z pomidorów – przekąska

20 stycznia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świeża i łudząco przypominająca z wyglądu prawdziwy tradycyjny tatar z polędwicy wołowej może zaskoczyć niejednego gościa. To wegetariańskie danie  można serwować z grzanką i parmezanem, modyfikować na różne sposoby: podając z kaparami i ulubionymi ziołami np: bazylia, rukola, tymianek itp.

składniki:

3 pomidory świeże pozbawione gniazd nasiennych w skórce

mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie

sos worcester kilka kropel do smaku

pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe 2 sztuki średniej wielkości

łyżka oliwy z oliwek

pieprz młotkowany

Przygotowanie:

 

Pokrojone w kostkę pomidory świeże i suszone wymieszać z ogórkami, dodać kilka kropel sosu, przyprawy oraz oliwę. Wymieszać, podawać w specjalnej kokilce układając na wierzch świeże zioła, podawać z grzanką.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz