URODA I ZDROWIE

Tatar z łososia z chrzanem i rukolą

25 marca 2021, dodał: Redakcja

składniki:

300 gram surowego, oczyszczonego filetu z łososia bez skóry

mały zielony ogórek świeży

2 łyżki oliwy z oliwek

łyżka sosu sojowego

mała posiekana w kostkę cebula

garść rukoli

łyżka tartego chrzanu lub dobrej jakości ekologicznego chrzanu ze słoika

łyżka soku z cytryny

 

Filet siekamy w drobną kosteczkę, ogórek kroimy w cieniutkie plasterki, rybę łączymy z oliwą, sosem, cebulą, doprawiamy do d smaku. Tatar układamy na plasterkach ogórka, na wierzch kładziemy chrzan i rukolę. Skrapiamy sokiem z cytryny.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Suszarki
Ja mam jakąś taką starą turystyczną, kupioną kiedyś na szybko przed wyjazdem. Właściwie przydałoby...
Skarby torebki:)
ja mam sprawdzony sklep vintage - powinien go poznać każdy kto...
Rower stacjonarny zamiast zwykłego
Na psy wystarczą perfumy/dezodorant, zwłaszcza jak widzisz że raczej nie ugryzie...
Podróż poślubna - rejs statkiem?
Fajna sprawa , tylko tak tydzień, nie dłużej, bo jednak jestem bardziej "lądowa"...