Tatar z łososia z chrzanem i rukolą

25 grudnia 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

300 gram surowego, oczyszczonego filetu z łososia bez skóry

mały zielony ogórek świeży

2 łyżki oliwy z oliwek

łyżka sosu sojowego

mała posiekana w kostkę cebula

garść rukoli

łyżka tartego chrzanu lub dobrej jakości ekologicznego chrzanu ze słoika

łyżka soku z cytryny

 

Filet siekamy w drobną kosteczkę, ogórek kroimy w cieniutkie plasterki, rybę łączymy z oliwą, sosem, cebulą, doprawiamy do d smaku. Tatar układamy na plasterkach ogórka, na wierzch kładziemy chrzan i rukolę. Skrapiamy sokiem z cytryny.

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Romans z żonatym
Czasem wystarczy mała intryga i facet daje się okręcić wokół palca...
Sklep a jego reklama ?
Ale dobrej firmie też trzeba pomóc w promocji oferty....
Rewolucyjne technologie i high-tech
A ja nawet lubię jak technologia ulatwia mi życie, pamięta za mnie...
Jak dokończyć budowę domu przy rosn…
Wykończyć kuchnię, pokój i łazienkę i zamieszkać -a resztę robić wg możliwości....