Tatar błyskawiczny w 15 min:)

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Ta potrawa idealne sprawdza się zarówno na obiedzie jak i na kolacji:)

Składniki:

300-400 g surowej mielonej wołowiny

1 cebula

2 ogórki kiszone

1/2 pęczka natki pietruszki

1 żółtko

oliwa z oliwek

pieprz, vegeta, uniwersalna przyprawa w płynie

Wykonanie:

Cebulę obieram i razem z ogórkiem kroję w drobną kostkę. Natkę pietruszki również drobno siekam. Dodaję do nich mięso mielone. Całą masę doprawiam pieprzem, vegetą, oliwą oraz przyprawą w płynie. Masę mieszam widelcem i układam na talerzyku, Na środek wbijam żółtko. Potrawę zdobię posiekaną cebulką i ogórkami oraz marynowanymi grzybkami. Tatara podaję ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem.

file1307194203



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz