Tatar błyskawiczny w 15 min:)
Artykuł zewnętrzny
Ta potrawa idealne sprawdza się zarówno na obiedzie jak i na kolacji:)
Składniki:
300-400 g surowej mielonej wołowiny
1 cebula
2 ogórki kiszone
1/2 pęczka natki pietruszki
1 żółtko
oliwa z oliwek
pieprz, vegeta, uniwersalna przyprawa w płynie
Wykonanie:
Cebulę obieram i razem z ogórkiem kroję w drobną kostkę. Natkę pietruszki również drobno siekam. Dodaję do nich mięso mielone. Całą masę doprawiam pieprzem, vegetą, oliwą oraz przyprawą w płynie. Masę mieszam widelcem i układam na talerzyku, Na środek wbijam żółtko. Potrawę zdobię posiekaną cebulką i ogórkami oraz marynowanymi grzybkami. Tatara podaję ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem.