Tatar z wędzonego łososia

19 stycznia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka

file1263919337
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).

Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem. Doprawić maggi i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...