Tatar z wędzonego łososia

19 stycznia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka

file1263919337
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).

Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem. Doprawić maggi i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ukraińskie dzieci urodzone w Polsce…
Przy naszym deficycie demograficznym to jest jakaś wartość. Część z nich zostanie...
Nowa strona
Dla mnie najlepiej wygląda duża czcionka, bo nie trzeba wysilać wzroku.
Nasza czytelnia - jakie książki pol…
Ja czytam ostatnio biografię Krawczyka. Oczywiście sporo hagiografii jest w niej, bo...
Goście weselni do wynajęcia
Niezły pomysł:) Ale ja nie skorzystam, bo mam dużą rodzinę:)