Tatar z wędzonego łososia
Artykuł zewnętrzny
Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .
Czas : 10 minut
Składniki :
- 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
- 1 cebula
- 2 średnie korniszony
- 6 średnich marynowanych pieczarek
- 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
- pieprz mielony
- maggi w płynie
- 2 żółtka
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).
Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .
Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem. Doprawić maggi i pieprzem.