Tarta z łososiem i szpinakiem

4 października 2013,
dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

Produkty

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 500g świeżego lub mrożonego łososia
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • czosnek
  • śmietana
  • 4 jajka
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzenia: Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na to ciasto francuskie.Łososia pokroić w kostkę.Na maśle podsmażyć czosnek (4 ząbki), dodać szpinak, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

W misce przygotować masę jajeczną – wymieszać 4 jajka, dodać 3-4 łyżki śmietany, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 1/3 szpinaku wyłożyć na ciasto, na to poukładać łososia, przykryć resztą szpinaku i na koniec zalać masą jajeczną.

Ewentualnie można posypać startą mozzarellą. Piec 30-40minut w 180 stopniach.

file1300102855



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...