Tarta porzeczkowa

27 czerwca 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*30 dag mąki krupczatki
*20 dag masła
*10 dag cukru pudru
*2 opakowania budyniu
*3/4 l mleka
*50 dag czerwonych porzeczek
*1 brzoskwinia
*garść agrestu
*1 galaretka porzeczkowa
*sól

Mąkę posiekać z masłem,dodać cukier puder i sól.Zarobić kruche ciasto.Schłodzić.
Budyń ugotować na mleku,schłodzić.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 1cm.wyłożyć nim formę na tartę.Piec 25 min w 200 stopniach.Na kruchą masę budyniową wyłożyć jeszcze ciepłą masę budyniową,a na nią porzeczki,agrest i kawałki brzoskwini.Schłodzić.Polać galaretką.Wstawić do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...