Tarta porzeczkowa

27 czerwca 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*30 dag mąki krupczatki
*20 dag masła
*10 dag cukru pudru
*2 opakowania budyniu
*3/4 l mleka
*50 dag czerwonych porzeczek
*1 brzoskwinia
*garść agrestu
*1 galaretka porzeczkowa
*sól

Mąkę posiekać z masłem,dodać cukier puder i sól.Zarobić kruche ciasto.Schłodzić.
Budyń ugotować na mleku,schłodzić.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 1cm.wyłożyć nim formę na tartę.Piec 25 min w 200 stopniach.Na kruchą masę budyniową wyłożyć jeszcze ciepłą masę budyniową,a na nią porzeczki,agrest i kawałki brzoskwini.Schłodzić.Polać galaretką.Wstawić do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.