Tarta porzeczkowa

27 czerwca 2012,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*30 dag mąki krupczatki
*20 dag masła
*10 dag cukru pudru
*2 opakowania budyniu
*3/4 l mleka
*50 dag czerwonych porzeczek
*1 brzoskwinia
*garść agrestu
*1 galaretka porzeczkowa
*sól

Mąkę posiekać z masłem,dodać cukier puder i sól.Zarobić kruche ciasto.Schłodzić.
Budyń ugotować na mleku,schłodzić.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 1cm.wyłożyć nim formę na tartę.Piec 25 min w 200 stopniach.Na kruchą masę budyniową wyłożyć jeszcze ciepłą masę budyniową,a na nią porzeczki,agrest i kawałki brzoskwini.Schłodzić.Polać galaretką.Wstawić do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...