Tarta kokosowa z bananami

22 września 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki na spód:

225 g mąki
100 g masła, pokrojonego w  kawałki
100 g cukru pudru
1 jajko

Składniki na krem:

3 jajka
120 g cukru pudru
130 g wiórków kokosowych
50 ml mleka kokosowego
kieliszek rumu

Spód: Składniki zagniatamy. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Kulę rozwałkowujemy, przekładamy do okrągłej formy wysmarowanej uprzednio masłem. Wstawiamy jeszcze raz do lodówki (na czas nagrzewania się piekarnika do 200C). Ponakłuwać widelcem i wstawić do podpieczenia na 10-15 minut.

Krem: Jajka ucieramy z cukrem, dosypujemy wiórki. Mleko dolewamy do masy i dokładnie mieszamy. Całość podgrzewamy aż trochę stężeje. Wlewamy kieliszek rumu. Wylewamy masę na ciasto. Kroimy w plasterki 2 duże banany. Układamy na cieście. Pieczemy 10-15 minut.

na podstawie wodakokosowa.wordpress.com



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...