Tarta grzybowa
Artykuł zewnętrzny
Na ciasto:
*2 szkl mąki
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*0,5 szkl oleju
*0,5 szkl jogurtu naturalnego
Na farsz:
*50 dag pieczarek (lub grzybów leśnych)
*2 cebule
*przecier pomidorowy
*łyżka masła
*10 dag sera żółtego
*sól,pieprz,vegeta
Składniki na cisto zarobić na stolnicy.Zwinąć w folię i schłodzić 30 min w lodówce.
Cebulę posiekać w kostkę.Pieczarki pokroić w plasterki.Wszystko razem podsmażyć
na rozgrzanym maśle.Doprawić.
Formę do tarty wylepić rozwałkowanym ciastem.Na cisto wyłożyć grzyby i wierzch
wysmarować cieniutko przecierem pomidorowym.Na wierzch zetrzeć ser żółty.
Piec 20 min w 200 stopniach.