Tarta bezowa z porzeczkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Tarta bezowa z porzeczkami

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny
Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • szczypta soli
  • 3 żółtka
  • 20 dag margaryny
Nadzienie:
  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • 3 białka
  • 15 dag cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  1. Mąkę przesiewam z solą, siekam z margaryną. Wbijam żółtka. Zagniatam ciasto, formuję z niego kulę, owijam folią i wstawiam do lodówki na 30 minut. Formę natłuszczam, wkładam ją ciastem, formując wysoki rant. Piekę 30 minut w 200 st. C.
  2. Porzeczki myję, oczyszczam, posypuję mąką ziemniaczaną. Białka ubijam na sztywno, dodaję pod koniec cukier. Masę mieszam z porzeczkami. Wykładam na spód ciasta, posypuję wiórkami kokosowymi i piekę 20 minut w 160 st. C.

file1509546412



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...