1 mała cebula
½ czerwonej papryki w plasterkach
1 małe zielone chilli
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżeczka włoskiej pietruszki, drobno posiekanej
350 g wątróbek z kurczaka, oczyszczonych i posiekanych
2 łyżki oliwy z oliwek
1 szklanka pomidorków cherry
1 szklanka Sherry
sól i pieprz do smaku
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać cebulę i tymianek i smażyć przez kilka minut. Dodać paprykę, chili i czosnek i gotować do miękkości. Dodać wątróbki z kurczaka i gotować przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pomidory koktajlowe pokrojone na połówki i sherry i gotować na wolnym ogniu przez około 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.