Tajski specjał – Ryż Jaśminowy marki Britta

24 sierpnia 2012,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Marka Britta oferuje konsumentom oryginalny Ryż Jaśminowy, który zachwyca delikatnym smakiem i wypełniającym kuchnię zapachem kwiatów jaśminu. Produkt idealnie sprawdzi się jako składnik tradycyjnych tajskich dań, jak również potraw z innych regionów świata.

Ryż Jaśminowy wywodzi się z malowniczych rejonów Tajlandii, ale ceniony jest w całej Azji, Ameryki Północnej i Południowej oraz Europie. Nazwę zawdzięcza słodkiemu zapachowi kwiatów jaśminu, który jest uwalniany podczas gotowania.

Ryż Jaśminowy marki Britta charakteryzują smukłe, połyskujące, śnieżnobiałe ziarna. Jego jaśminowa woń jest wyczuwalna w ziarnie, a pełny aromat uwalnia się w trakcie gotowania. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja.

Dzięki wyjątkowemu aromatowi Ryż Jaśminowy doskonale współgra z wieloma potrawami. Harmonizuje z pikantnymi daniami, łagodząc ich ostrość i wnosząc delikatność. Wzbogaca smak posiłków przyrządzanych na słodko i nadaje im orientalnego charakteru. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie komponuje się z owocami morza, drobiem, dziczyzną i orzechami.

Ryż Jaśminowy jest specjalnością kuchni tajskiej. Doskonale komponuje się z jej tradycyjnymi składnikami takimi jak: mleczkiem kokosowym, trawą cytrynową, pędami bambusa, limonką, przyprawami: chilli, galandalem, imbirem, kardamonem. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie sprawdzi się również jako składnik potraw z innych regionów kuli ziemskiej.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...