Tagliatelle z tuńczykiem i warzywami
Składniki dla 2 osób:
1/2 opakowania makaronu tagliatelle ( u mnie kolorowy)
1 puszka tuńczyka w kawałkach i oleju
1/2 średniej cukinii
1/2 puszki kukurydzy
2 marchewki
pomidorki koktajlowe
narka pietruszki
oliwa do smażenia
sól
pieprz
Marchewkę i cukinię umyć obrać i pokroić. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć na oliwie. Jak już warzywa będą miękki na koniec dodać kukurydzę, doprawić i dodać tuńczyka ( ja dałam z olejem w którym był – nie całym oczywiście) . Lekko wymieszać, żeby składniki troszkę się połączyły. Ja dosłownie tylko przemieszałam, bo nie lubię jak z tuńczyka robi się papka – wolę kawałki :) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułożyć najpierw makaron i na niego tuńczyka z warzywami. Ja dodałam jeszcze pokrojone pomidorki i natkę pietruszki. :))