Tagliatelle z sosem pomidorowo-ziołowym

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300 gram makaronu tagliatelle

sos:

  • 2 pomidory
  • cebula
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pół łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml oliwy
  • 40 ml oleju słonecznikowego

Najpierw przygotowujemy sos. Pomidory myjemy, obieramy i wyjmujemy śrdek z pestkami. Miąższ drono kroimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek miażdżymy. Oliwę mieszamy z olejem.Wsalaterce łączymy wszystkie sładniki. Przykrywamy naczynie i odstawiamy na noc do lodówki.

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przekładamy na talerze i polewamy sosem z lodówki. Mieszamy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz