Tagiatelle z fasolką szparagową

9 kwietnia 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 40 dag szynki wp bez kości, 400g makaronu tagiatelle, cebula, 2 ząbki czosnku, 30 dag żółtej fasolki szparagowej, 3 pomidory, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka.

 

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i cienko mąką. Podsmażyć na oleju na brązowo. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3 min. Zalać 2 szkl. wody i dusić pod przykryciem ok. 45 min na małym ogniu, czasem mieszając. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Doprawić sporą szczyptą soli. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa wraz z makaronem. Dusić razem 5 min. Doprawić pieprzem i solą, posypać posiekaną bazylią.

file1365516929



FORUM - bieżące dyskusje

Co sądzicie o kłótniach między ludź…
Różnorodność budzi agresję niestety, a wynika to z lęków przed obcymi...
Podsumowanie roku
Ja zawsze podsumowuję rok w święta Bożego Narodzenia. To jest taki czas refleksji...
Nasze osiągnięcia sportowe :)
Codziennie spaceruję i wieczorem przez 15 minut rozciągam się
Kurs gotowania
Oj tak, ja też nie mam tego talentu niestety...