szynka wieprzowa z sosem z tuńczyka

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

300 g szynki wieprzowej Prime Food

Marynata:
1/3 łyżeczki tymianku Prymat
½ szklanki białego wytrawnego wina
1 ząbek czosnku
1 łyżka klasycznej marynaty do mięs Prymat
3 łyżki oliwy z oliwek


Sos z tuńczyka:

150 g majonezu
130 g odsączonego tuńczyka w oliwie
5 filecików anchois
1 ½ łyżeczki odsączonych kaparów
Biały pieprz Prymat do smaku
Umytą, oczyszczoną i osuszoną szynkę wieprzową zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, podlać winem i piec około 40 minut w temperaturze 150˚C.
Składniki sosu zmiksować do uzyskania konsystencji kremu i doprawić do smaku.
Upieczoną szynkę pokroić w cieniutkie plasterki i polać sosem. Podawać na zimno ozdobioną kaparami.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...