szynka wieprzowa z sosem z tuńczyka

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

300 g szynki wieprzowej Prime Food

Marynata:
1/3 łyżeczki tymianku Prymat
½ szklanki białego wytrawnego wina
1 ząbek czosnku
1 łyżka klasycznej marynaty do mięs Prymat
3 łyżki oliwy z oliwek


Sos z tuńczyka:

150 g majonezu
130 g odsączonego tuńczyka w oliwie
5 filecików anchois
1 ½ łyżeczki odsączonych kaparów
Biały pieprz Prymat do smaku
Umytą, oczyszczoną i osuszoną szynkę wieprzową zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Następnie mięso ułożyć w brytfannie, podlać winem i piec około 40 minut w temperaturze 150˚C.
Składniki sosu zmiksować do uzyskania konsystencji kremu i doprawić do smaku.
Upieczoną szynkę pokroić w cieniutkie plasterki i polać sosem. Podawać na zimno ozdobioną kaparami.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz