Szynka pod pierzynką

30 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg. szynki

słoiczek musztardy francuskiej Kamis

jajko

2 ząbki czosnku

1/2 szklanki bułki tartej

1/2 szklanki bulionu drobiowego

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Szynkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć mięso solą, pieprzem i  przekrojonym czosnkiem. Przełożyć do brytfanny wysmarowanej olejem i polać bulionem. Piec ok. 40 min w temp. 200 stopni, co jakiś czas polewając powstającym sosem. Do miseczki wbić jajko. Dodać bułkę tartą i musztardę i wymieszać. Doprawić masę solą i pieprzem. Szynkę wyjąć z brytfanny i odstawić, by lekko przestygła. Wierzch i  boki przestudzonego mięsa posmarować olejem i przygotowaną masą musztardową.  Powtórnie ułożyć szynkę w brytfannie i zapiekać jeszcze 15 minut, aż  musztardowa pierzynka będzie rumiana.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...