Szynka pieczona w ziołach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szynka pieczona w ziołach

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

2 kg szynki wieprzowej umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić ze wszystkich stron tłuczkiem zwilżonym zimną wodą. Natrzeć solą, pieprzem.
4 jagody jałowca i 3 ząbki czosnku rozgnieść, wymieszać z 2 łyżkami musztardy,
łyżką octu winnego, tymiankiem, majerankiem i rozmarynem. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron. obłożyć je pokrojoną w piórka cebulą, zrolować, obwiązać nicią, posmarować olejem i odstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180″C mięso przełożyć do brytfanny, piec 2,5 godziny
podlewając wodą od czasu do czasu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz