Szynka pieczona w ziołach

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

2 kg szynki wieprzowej umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić ze wszystkich stron tłuczkiem zwilżonym zimną wodą. Natrzeć solą, pieprzem.
4 jagody jałowca i 3 ząbki czosnku rozgnieść, wymieszać z 2 łyżkami musztardy,
łyżką octu winnego, tymiankiem, majerankiem i rozmarynem. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron. obłożyć je pokrojoną w piórka cebulą, zrolować, obwiązać nicią, posmarować olejem i odstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180″C mięso przełożyć do brytfanny, piec 2,5 godziny
podlewając wodą od czasu do czasu.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...