Szynka pieczona w ziołach

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

2 kg szynki wieprzowej umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić ze wszystkich stron tłuczkiem zwilżonym zimną wodą. Natrzeć solą, pieprzem.
4 jagody jałowca i 3 ząbki czosnku rozgnieść, wymieszać z 2 łyżkami musztardy,
łyżką octu winnego, tymiankiem, majerankiem i rozmarynem. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron. obłożyć je pokrojoną w piórka cebulą, zrolować, obwiązać nicią, posmarować olejem i odstawić na noc do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 180″C mięso przełożyć do brytfanny, piec 2,5 godziny
podlewając wodą od czasu do czasu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....