Szynka pieczona w winie

2 października 2013,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg szynki ze skórką

– 300 ml wytrawnego czerwonego wina

– 5 łyżek płynnego miodu

– 100 ml brandy

– czarny pieprz, sól

– listki bazylii do dekoracji

Mięso umyć, osuszyć, skórę ponacinać, natrzeć solą i pieprzem. Wino wymieszać z miodem, przełożyć do rondla i podgrzewać kilka minut na małym ogniu, szynkę umieścić w natłuszczonej formie żaroodpornej, posmarować winem zmieszanym z miodem, wstawić do gorącego piekarnika, piec około 1,5 godziny, w czasie pieczenia dość często podlewać sosem winnym. Bezpośrednio przed podaniem szynkę polać brandy i podpalić, następnie pokroić w grube plastry.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...