Szynka pieczona w winie

2 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– kg szynki ze skórką

– 300 ml wytrawnego czerwonego wina

– 5 łyżek płynnego miodu

– 100 ml brandy

– czarny pieprz, sól

– listki bazylii do dekoracji

Mięso umyć, osuszyć, skórę ponacinać, natrzeć solą i pieprzem. Wino wymieszać z miodem, przełożyć do rondla i podgrzewać kilka minut na małym ogniu, szynkę umieścić w natłuszczonej formie żaroodpornej, posmarować winem zmieszanym z miodem, wstawić do gorącego piekarnika, piec około 1,5 godziny, w czasie pieczenia dość często podlewać sosem winnym. Bezpośrednio przed podaniem szynkę polać brandy i podpalić, następnie pokroić w grube plastry.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.