Szybkie, smaczne i tanie potrawy 130 najlepszych przepisów

27 kwietnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przygotowanie smacznych potraw nie musi zajmować dużo czasu ani wymagać kosztownych zakupów. Udowadniają to książki kucharskie „Szybki i smaczny obiad” oraz „Tanie gotowanie”. To zbiory najlepszych przepisów na każdą kieszeń, stworzonych i przetestowanych przez czytelników miesięcznika „Przyślij przepis”. Tytuły ukazały się 22 kwietnia nakładem Wydawnictwa Burda Książki.

 

Szybki i smaczny obiad_okladka
Wiele osób nie ma pomysłu na urozmaicenie swojego codziennego jadłospisu i przygotowuje tylko wypróbowane przepisy, tłumacząc się brakiem czasu czy pieniędzy. „Szybki i smaczny obiad” oraz „Tanie gotowanie” to doskonałe propozycje dla tych, którzy chcą zmienić swoje monotonne menu. Wszystkie przepisy zawarte w książkach zawierają szczegółową listę składników oraz przejrzysty opis przygotowania. Dodatkowym atutem są także apetyczne zdjęcia oraz przydatne tricki kucharskie.
„Szybki i smaczny obiad” to propozycja dla zabieganych, którzy nie chcą rezygnować z pysznego posiłku. Fasola po włosku, filet z kurczaka po myśliwsku, makaron z dynią i serem pleśniowym, młoda kapusta z kiełbasą, gulasz z wątróbki, spaghetti z sosem jogurtowo-brokułowym czy zupa meksykańska – to tylko niektóre propozycje na obiad. Dzięki temu zarówno zwolennicy tradycyjnych przysmaków, jak i lubiący eksperymentować znajdą coś dla siebie. Nowe pomysły na przyrządzenie makaronu, ryżu, mięsa oraz warzyw zaskoczą nie tylko smakiem, ale także krótkim czasem przygotowania.

Tanie gotowanie_okladka

Łazanki z wieprzowiną, kotlety z kaszy i grzybów, omlet z ziemniakami, pasztet z cukinii, placki z salami, zapiekanka z kalarepy, szwajcarski cebularz, zupa buraczana i żeberka duszone w porach – to jedynie kilka spośród kilkudziesięciu propozycji z książki „Tanie gotowanie”. To aż 70 pomysłów na różnorodne zupy, kotlety, zapiekanki, kluski i omlety – zarówno dla wegetarian, jak i miłośników mięsa. Okazuje się, że nie trzeba dużo wydawać, aby przyrządzić smaczne domowe jedzenie i zapobiec nudzie na talerzu.

Nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazały się również następujące tytuły: „Wyśmienite dania z grilla”, „Wyśmienite sałatki”, „Wyśmienite dania z drobiu”, „Wyśmienite ciasta owocowe”, „Torty i ciasta na każdą okazję” i „Wyśmienite dania z wieprzowiny”, „Pizze, tosty, zapiekanki” oraz „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu”.

Dane wydawnicze:

Tytuł: „Szybki i smaczny obiad”, Wydawnictwo Burda Książki, ISBN 978-83-7778-911-7, cena: 29,90 zł, format 140 x 205 mm, liczba stron: ok. 140, oprawa twarda,  data premiery: 22 kwietnia 2015 r.
Tytuł: „Tanie gotowanie”, Wydawnictwo Burda Książki, ISBN 978-83-7778-912-4, cena: 29,90 zł, format 140 x 205 mm, liczba stron: ok. 140, oprawa twarda,  data premiery: 22 kwietnia 2015 r.

O Wydawnictwie Burda Książki:

Wydawnictwo książkowe istnieje od ponad dziesięciu lat – wcześniej pod nazwą G+J Książki, od grudnia 2013 roku jako Burda Książki. W ofercie ma około 1200 tytułów (powieści, thrillery, poradniki, biografie, kulinaria i książki dla dzieci). To czołowy wydawca literatury pięknej i popularnej, rocznie wydaje 300 pozycji książkowych. W 2012 i 2013 roku wydawca otrzymał kolejno dwie statuetki Bestseller Empiku 2011 oraz statuetkę Bestseller Empiku 2012. Wydawnictwo książkowe National Geographic jest liderem w dziedzinie publikacji ilustrowanych. Katalog wydawniczy obejmuje literaturę podróżniczą, poradniki fotograficzne, przewodniki turystyczne, książki popularnonaukowe dla dzieci i dorosłych oraz albumy. W sprzedaży jest ponad 200 tytułów. Znakiem rozpoznawczym publikacji National Geographic jest nie tylko charakterystyczna żółta ramka, ale także doskonałej jakości zdjęcia najwybitniejszych fotografików na świecie. W styczniu 2014 Wydawnictwo Burda Książki otrzymało tytuł Wydawcy Roku 2013 w ramach corocznych nagród przyznawanych przez „Magazyn Literacki KSIĄŻKI” – najstarsze i największe pismo dotyczące branży wydawniczej w Polsce.