Szybkie rollsy z pastą jajeczną

8 marca 2013, dodał: kala
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka czosnkowych „Bake rolls” (może być też inny smak)

4 jajka ugotowane na twardo

1 cebula

2 łyżeczki musztardy

2 łyżki majonezu

Do przybrania:

pieprz mielony, suszone zioła, mogą byc też ogórki konserwowe, oliwki i inne dodatki według upodobania

 

Jajka i cebulę rozdrobnić w blenderze. Dodać musztardę i majonez. Utrzeć na gładką pastę. Następnie przełożyć pastę na rollsy i przybrać (pastę można rozsmarować łyżeczką lub nakładać szprycą).

Smacznego!

Składniki można modyfikować według upodobań. Można zwiększyć ilość cebuli lub innych przypraw.

Można również zmodyfikować przepis na pastę, w tym celu należy zmiksować jajka, puszkowanego tuńczyka w sosie własnym, cebulę, majonez i musztardę.

(przepis jest mojego autorstwa Mucha)

file1362769758