Szybki makaron w 25 min:)
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- 2 duże cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- szczypta zmielonej czerwonej papryki
- suszona bazylia
- sól, pieprz, olej do smażenia, kilka listków świeżej bazylii
Wykonanie:
Makaron gotuję w osolonym wrzątku tak jak jest podane na opakowaniu. Cebulę obieram i kroję w kostkę, następnie zrumieniam ją na dobrze rozgrzanym oleju wraz z przeciśnientym przez praskę czosnkiem. Do zarumienionej cebuli i czosnku dodaję ugotowany wcześniej makaron. Następnie przyprawiam do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką, suszoną bazylią i tymiankiem. Wszystko podsmażam jeszcze chwilkę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Makaron zdejmuję z ognia i przekładam na talerze. Dekoruję świeżymi listkami bazylii.
Smacznego:)