Szybki imprezowy barszcz czerwony

28 lutego 2013,
dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • szklanka kwasu z gotowania kapusty lub soku z kapusty kiszonej
    np. z gotowania farszu do pierogów lub uszek
  • szklanka zagęszczonego soku buraczanego z koncentratu (bez dodatków 100% sok)
  • kilka suszonych grzybów
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki cukru
  • sól,pieprz

Wykonanie:

  1. Pęczek włoszczyzny zalewamy 2 l wody, dorzucamy liście laurowe 2-3sztuki i kilka ziarenek ziela i pieprzu. Możemy też dodać suszonego lubczyku. Gotujemy aż wywar stanie się esencjonalny około godziny. Jeśli bardzo się spieszycie użyjcie bulionu warzywnego z kostki.
  2. Grzyby zalewamy wrzątkiem tak aby je przykrył.
  3. Sok z kapusty i grzybów dodajemy do bulionu wraz z wodą z grzybów ( czekamy aż grzyby napuchną a woda stanie się esencjonalna, najlepiej poczekać do jej ostudzenia) i sokiem buraczanym.
  4. Całość gotujemy 5 minut, po czym doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i majerankiem.
  5. Podajemy z krokietami, uszkami, pierogami lub z paluszkami grissini.

file1362049482



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.