Szybka studencka pizza w 20 minut
Artykuł zewnętrzny
Przepis na pyszne sycące danie:)
Składniki:
1 szklanka przegotowanej wody
1 jajo
1 szklanka mąki pszennej
2 parówki
1 cebula
100 g sera żółtego
1 łyżka suszonego koperku
sól, pieprz, keczup, olej
Wykonanie:
Jajko rozkłócam za pomocą widelca. Dodaję do niego wodę, mąkę, suszony koperek i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Doprawiam solą i pieprzem. Parówki obieram z osłonki i kroję w cienkie plastry. Dodaję do masy i mieszam. Na patelni rozgrzewam olej i wylewam na niego masę. Smażę z obu stron. Pod koniec smażenie obficie polewam keczupem o posypuję startym żółtym serem. Można też po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki:)
Smacznego:)