Sztuka mięsa wołowego

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki soli morskiej

1 mała marchewka

1 mała pietruszka

5 dkg selera

½ małej cebuli

O,75 l wody

1 łyżeczka Delikatu do Mięs

2 łyżki oleju ryżowego

Wykonanie:

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

file1256828908



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...