Sztuka mięsa wołowego

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki soli morskiej

1 mała marchewka

1 mała pietruszka

5 dkg selera

½ małej cebuli

O,75 l wody

1 łyżeczka Delikatu do Mięs

2 łyżki oleju ryżowego

Wykonanie:

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

file1256828908



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.