Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

23 grudnia 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1,5 kg wołowiny np. ligawy lub biodrówki

– 2 cebule

– pęczek włoszczyzny

– 4 ziarna ziela angielskiego

– 2 liście laurowe

– sól, pieprz

– łyżka pieprzu w ziarnach

– 3 łyżki masła i mąki

– 2 żółtka

– szklanka mleka

– 5 dag startego chrzanu

Wołowine z warzywami włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele, zalać gorącą wodą, posolić do smaku, gotować około 2,5 godziny. Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić, odmierzyć 3,4 szklanki wywaru. Na patelni rozgrzać masło, dodac mąkę, zasmażyc nie rumieniąc, zasmażkę połączyć z zimnym mleikiem i chrzanem, dodać żółtka, przyprawić, polać pokrojone mięso i podawać z ziemniakami i marchewką.

file1261567455



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...