Sztuka gotowania

22 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Powszechnie wiadomo, że odpowiednio zbilansowane, racjonalne i przygotowane posiłki mają wpływ nie tylko na zdrowie człowieka i i jego sylwetkę, ale przede wszystkim na samopoczucie. W ostatnich latach ogromną popularnością cieszą dietetyczne potrawy, pozwalające zachować szczupłą sylwetkę oraz poprawić przemianę materii. Prawidłowe przyrządzenie poszczególnych dań stanowi jednak prawdziwą sztukę i wyzwanie.

 

photo1

 

Błędy w przygotowywaniu posiłków

 

Zdecydowana większość osób bowiem zwykle nieświadomie w trakcie gotowania popełnia wiele wręcz niewybaczalnych błędów takich jak: zbyt długi czas gotowania, smażenie w zbyt dużej ilości tłuszczu, dodawanie nadmiernej ilości wody i soli, co w efekcie sprawia, że produkty tracą nie tylko swój naturalny smak, ale przede wszystkim witaminy i składniki mineralne, niezbędne do zachowania wigoru, witalności, energii oraz zdrowia. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, jak istotną rolę w procesie przyrządzania posiłków odgrywają naczynia i garnki, które odpowiednio dopasowane mają ogromny na smak poszczególnych potraw, stan zdrowia oraz jakość przygotowywanych potraw. Odpowiednie garnki i naczynia, wykonane z wysokiej jakości materiałów są bowiem kluczem sukcesu każdego kucharza lub gospodyni domowej.

141387537951192400

 

Klucz do sukcesu

 

W zdecydowanej większości polskich domów królują zwykłe, tanie naczynia i garnki dostępne w każdym hiepermarkecie, które jednak bardzo szybko zużywają się i niszczą, powodując, że produkty nie tylko tracą witaminy i minerały, ale są niesmaczne, rozgotowane lub tłuste. Co więcej często w wyniku zużycia czy łuszczenia się emalii do pożywienia przenikają trujące i niebezpieczne dla zdrowia substancje chemiczne. Dobrej jakości naczynia, takie jak chociażby garnki marki Philipiak, pozwalają w prosty i szybki sposób przygotować pełnowartościowy posiłek, bogaty w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy i minerały. Dzięki temu poszczególne produkty spożywcze i warzywa zachowują swoje naturalne substancje odżywcze, a ich wyjątkowy i niepowtarzalny smak zostaje podkreślony. W garnkach wykonanych w wysokiej jakości stali szlachetnej, można gotować bez użycia wody, soli, a nawet smażyć bez tłuszczu, dzięki czemu potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne.

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...