Ciasto Szrek
Artykuł zewnętrzny
składniki:
Biszkopt:
- 3 jaja
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy Delecta
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- poncz do nasączenia biszkoptu
- 200 ml śmietany kremówki
- 2 zielone galaretki delecta
- 1 paczka delicji
- 2 budynie waniliowe delecta
- Sok PYSIO zielony
Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć.
Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szklance wody. Jak już zacznie się tężec, wylać na wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.