Ciasto Szrek

28 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Biszkopt:

  • 3 jaja
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy Delecta
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • poncz do nasączenia biszkoptu
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 zielone galaretki delecta
  • 1 paczka delicji
  • 2 budynie waniliowe delecta
  • Sok PYSIO zielony

Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć.
Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szklance wody. Jak już zacznie się tężec, wylać na wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.

file1290955740



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...