Ciasto Szrek

28 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Biszkopt:

  • 3 jaja
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy Delecta
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • poncz do nasączenia biszkoptu
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 zielone galaretki delecta
  • 1 paczka delicji
  • 2 budynie waniliowe delecta
  • Sok PYSIO zielony

Upiec biszkopt w małej tortownicy. Po wystudzeniu nasączyć.
Na 2 szklankach soku ugotować 2 budynie waniliowe, gdy przestygnie wyłożyć na biszkopt na to delicje. Następnie ubić śmietanę z 1 galaretką rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Na koniec 1 galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szklance wody. Jak już zacznie się tężec, wylać na wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.

file1290955740



FORUM - bieżące dyskusje

Pleśń i wilgoć w domu
Te wszystkie elewacje styropianowe bardzo szybko robią się zielone...
Jakie sztućce do domu kupić
Zabawna nazwa, jeśli przyjąć jej znaczenie w języku polskim. :D
Mama lekomanka...?
Niestety sami lekarze często wypisują ogromne ilości leków, bo to takie łatwe. Nieważne,...
Jak wzmacniać samodzielność dziecka…
Samodzielność zaczyna się od małych rzeczy. Pozwalanie na wybór, żeby dziecko mogło w jakiejś...