Zielony makaron ze szpinakiem i mięsem – szpinakowy raj: prosto do wiosny!

11 marca 2013,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

1 opakowanie makaron szpinakowy,
1/2 kg mięso mielone indycze,
4 ząbki czosnek,
uniwersalna przyprawa Vegeta
pieprz,
1 opakowanie szpinaku
1 łyżka masła,
1/2 szt śmietana,
1  cebula,
1/2 szt bułki czerstwej
1/2 szklanki mleka
sos sojowy KIKKOMAN
Do mięsa indyczego mielonego dodajemy namoczoną w mleku , następnie odsączona bułkę , bardzo drobno posiekana cebulkę sos sojowy do smaku . Wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kuleczki i gotujemy je w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Szpinak myjemy i podsmażamy na maśle . dodajemy przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i podlewamy wodą dusimy. Następnie miksujemy na gładką masę i zaciągamy śmietaną. do sosu wkładamy wcześniej ugotowane klopsiki. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron polewamy sosem z klopsikami i ozdabiamy suszonymi pomidorami z chilli.

file1363026928



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...