Szpinakowe kulki

19 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 25 dag świeżego szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 szkl bułki tartej
  • pęczek rzodkiewki
  • kilka liści sałaty

Liście szpinaku przebrać, dokładnie opłukać, osączyć. Wrzucić na lekko osoloną, wrzącą wodę, gotować ok.5 min. Wyjąć łyżką cedzakową, dokładnie osączyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać obgotowany szpinak. Ząbki czosnku posiekać i dodać do szpinaku. Lekko podsmażyć. Wsypać tartą bułkę, przyprawić do smaku, poddusić ciągle mieszając, ostudzić. Z masy formować niewielki kulki, ułożyć je na umytych liściach sałaty. Rzodkiewki ozdobnie ponacinać, ułożyć na kulkach ze szpinaku.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.