Szpinak w cieście francuskim
Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują .
Składniki :
1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
30 dag mrożonego szpinaku
16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
1 łyżeczka masła
sól
pieprz mielony
1 mini kostka czosnkowa Knorra
1 żółtko
Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno