Szpinak w cieście francuskim

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany  Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują .


Składniki :

1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
30 dag mrożonego szpinaku
16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
1 łyżeczka masła
sól
pieprz mielony
1 mini kostka czosnkowa Knorra
1 żółtko

Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...