Szpikowana pieczeń

30 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg. udźca cielęcego bez kości, 10 dkg. słoniny, 2 marchewki, pietruszka, 2 łyżki masła, 2 łyżki musztardy, 2 cebule, szklanka bulionu, 1/2 szkl. śmietany, łyżka mąki, 2 listki laurowe, sól, pieprz.

Mięso opłukać. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce. Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, obłożyć wymieszanymi warzywami. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Słoninę pokroić w słupki, schłodzić w zamrażalniku. Mięso naszpikować słoniną, zrumienić an maśle, włożyć do brytfanny. Polać bulionem, wrzucić listki laurowe. Brytfannę przykryć, piec ok. 1 godz. 40 min. w temp. 200 stopni. Zdjąć przykrywkę, polać mięso śmietaną wymieszaną z mąką. Piec ponownie ok. 20 min.

file1269935997



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺