Szpikowana pieczeń

30 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg. udźca cielęcego bez kości, 10 dkg. słoniny, 2 marchewki, pietruszka, 2 łyżki masła, 2 łyżki musztardy, 2 cebule, szklanka bulionu, 1/2 szkl. śmietany, łyżka mąki, 2 listki laurowe, sól, pieprz.

Mięso opłukać. Warzywa oczyścić, zetrzeć na tarce. Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, obłożyć wymieszanymi warzywami. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Słoninę pokroić w słupki, schłodzić w zamrażalniku. Mięso naszpikować słoniną, zrumienić an maśle, włożyć do brytfanny. Polać bulionem, wrzucić listki laurowe. Brytfannę przykryć, piec ok. 1 godz. 40 min. w temp. 200 stopni. Zdjąć przykrywkę, polać mięso śmietaną wymieszaną z mąką. Piec ponownie ok. 20 min.

file1269935997



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...