Szparagi zapiekane

2 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg szparagów
  • 15 dag utartego  żółtego sera
  • 5 dag masła
  • 1 szkl. śmietanki
  • 2 jaja
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

Szparagi obrać z włókien, opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie dobrze osączyć z wody i ułożyć na talerzu. Posypać startym serem, obłożyć kawałkami masła, zalać śmietanką rozmąconą z jajami. Wstawić do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...