Szparagi zapiekane

2 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg szparagów
  • 15 dag utartego  żółtego sera
  • 5 dag masła
  • 1 szkl. śmietanki
  • 2 jaja
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

Szparagi obrać z włókien, opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie dobrze osączyć z wody i ułożyć na talerzu. Posypać startym serem, obłożyć kawałkami masła, zalać śmietanką rozmąconą z jajami. Wstawić do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.