Szparagi z bułką

4 czerwca 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Szparagi 1 pęczek
  • Sól
  • Cukier
  • wegeta
  • Masło ½ kostki
  • Tarta bułka

Szparagi obrać, związać w pęczek, ugotować na stojący w wysokim naczyniu główkami do góry w wodzie z solą i cukrem około 20 – 25  minut.

Następnie na patelni rozpuścić masło, podsmażyć z tartą bułką i przyprawami na złoty kolor.

Szparagi odcedzić, ułożyć na talerzu, polać podsmażoną bułką.

file1307203979



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...