Szparagi w cieście ziemniaczanym z ananasem

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 większe ziemniaki
    pęczek szparagów
    ananas w zalewie w kawałkach
    1 jajko
    łyżka mąki
    sól
    pieprz
    cebula
    pomidor
    koperek zielony


      Szparagi (czubki długości do 7 cm) ugotować z odrobiną soli i cukru. Resztę można wykorzystać do innej potrawy np. zupy.

      Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę, sól i pieprz.

      Wymieszać. Ananasa odsączyć z syropu. Włożyć na patelnię cztery porcje masy ziemniaczanej, na to ułożyć po 4 szparagi i kilka kawałków ananasa. Przykryć nie dużą ilością masy ziemniaczanej. Zostawić na bardzo wolnym ogniu i przykryć pokrywką aby powoli doszło a nie przypaliło się. Wyłożyć na talerz, posypać koperkiem, podawać z pomidorem i cebulką drobno pokrojoną, solą i pieprzem

      file1263594396