Szparagi w cieście ziemniaczanym z ananasem

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 większe ziemniaki
    pęczek szparagów
    ananas w zalewie w kawałkach
    1 jajko
    łyżka mąki
    sól
    pieprz
    cebula
    pomidor
    koperek zielony


      Szparagi (czubki długości do 7 cm) ugotować z odrobiną soli i cukru. Resztę można wykorzystać do innej potrawy np. zupy.

      Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę, sól i pieprz.

      Wymieszać. Ananasa odsączyć z syropu. Włożyć na patelnię cztery porcje masy ziemniaczanej, na to ułożyć po 4 szparagi i kilka kawałków ananasa. Przykryć nie dużą ilością masy ziemniaczanej. Zostawić na bardzo wolnym ogniu i przykryć pokrywką aby powoli doszło a nie przypaliło się. Wyłożyć na talerz, posypać koperkiem, podawać z pomidorem i cebulką drobno pokrojoną, solą i pieprzem

      file1263594396



      FORUM - bieżące dyskusje

      zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
      "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
      Outlet - Promocje
      Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
      Jaki odkurzacz
      Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
      Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
      Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...