Szpajza cytrynowa

11 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 7 jaj
– 7 łyżeczek żelatyny
– 7 łyżek cukru kryształu
– cukier puder do smaku
– sok z 3 ½ cytryny
– gorzka czekolada do dekoracji

Przygotowanie:
Ubij pianę z białek. Oddzielnie utrzyj żółtka z cukrem, do tej masy dodaj namoczoną i rozpuszczoną żelatynę (przepis na torebce) z sokiem z cytryny. Ostrożnie połącz obie jajeczne masy, uważając, aby piana nie opadła. Krem przelej do szklanej misy i schłodź w lodówce. Przed podaniem zetrzyj na powierzchnię deseru gorzką czekoladę.

file1257931232



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...