Szpajza cytrynowa

11 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 7 jaj
– 7 łyżeczek żelatyny
– 7 łyżek cukru kryształu
– cukier puder do smaku
– sok z 3 ½ cytryny
– gorzka czekolada do dekoracji

Przygotowanie:
Ubij pianę z białek. Oddzielnie utrzyj żółtka z cukrem, do tej masy dodaj namoczoną i rozpuszczoną żelatynę (przepis na torebce) z sokiem z cytryny. Ostrożnie połącz obie jajeczne masy, uważając, aby piana nie opadła. Krem przelej do szklanej misy i schłodź w lodówce. Przed podaniem zetrzyj na powierzchnię deseru gorzką czekoladę.

file1257931232



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...