Sznytki z serem camembert i konfiturą figową

1 lutego 2016, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 40 min.

Porcje: 10–12

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

200 g suszonych fig
200 ml białego półwytrawnego wina
1 strączek świeżej papryczki chili
2 gałązki świeżego tymianku
50 g herbatników
200 g sera camembert

Przygotowanie:

Suszone figi wkładamy do rondla, zalewamy winem, dodajemy oczyszczoną z pestek, pokrojoną papryczkę chili i gałązki tymianku. Dusimy aż do zredukowania wina, miksujemy blenderem na jednolitą masę, schładzamy. Na herbatniki Petit Beurre do pieczenia kładziemy plastry sera camembert i konfiturę figową.

 

 

file1454338140



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...