Sznycle z papryką

3 października 2013, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 małe piersi z kurczaka
– pęczek dymki lub cebula czosnkowa
– czerwona papryka
– 3 marchewki
– 10 pomidorków cherry
– oregano, sól, pieprz ziołowy
– pół szklanki oleju

Piersi przekroić na połowy tak, aby wyszło 8 sznycli. Olej wymieszać z przyprawami, posmarować mięso. Marchewkę zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w plasterki a dymkę w talarki, usmażyć na patelni (około 6 minut). Mięso usmażyć – około 7 minut z każdej strony, dodać warzywa i pomidorki pokrojone na pół, podlać wodą, dusić pod przykryciem około 10 minut. Podawać z ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.