Sznycle z kurczaka z orzechowym nadzieniem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Bardzo mi smakują sznycle z piersi kurczaka z różnego rodzaju farszami.

Czas : 30 minut

Składniki :

1 duża pierś z kurczaka
2 łyżki serka homogenizowanego
1 łyżka masła orzechowego ( nie słodzonego )
pieprz mielony
bulion drobiowy w proszku ( lub Jarzynka czy Vegeta lub inna przyprawa tego typu )
1 jajko
bułka tarta
1 łyżka masła
olej orzechowy ( lub oliwa )

Pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez folię spożywczą by nie przeciąć mięsa ).Posypać bulionem drobiowym , posmarować serkiem zmieszanym i masłem orzechowym , popieprzyć .Złożyć na pół zwijając tak by farsz nie wyciekł .Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju orzechowym z masłem na rumiano z obu stron.

nadesłane: Babciagramolka