Sznycle z kurczaka z orzechowym nadzieniem
Artykuł zewnętrzny
Bardzo mi smakują sznycle z piersi kurczaka z różnego rodzaju farszami.
Czas : 30 minut
Składniki :
1 duża pierś z kurczaka
2 łyżki serka homogenizowanego
1 łyżka masła orzechowego ( nie słodzonego )
pieprz mielony
bulion drobiowy w proszku ( lub Jarzynka czy Vegeta lub inna przyprawa tego typu )
1 jajko
bułka tarta
1 łyżka masła
olej orzechowy ( lub oliwa )
Pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa ( najlepiej przez folię spożywczą by nie przeciąć mięsa ).Posypać bulionem drobiowym , posmarować serkiem zmieszanym i masłem orzechowym , popieprzyć .Złożyć na pół zwijając tak by farsz nie wyciekł .Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju orzechowym z masłem na rumiano z obu stron.
nadesłane: Babciagramolka