Sznycle z kurczaka z ananasem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sznycle z kurczaka z ananasem

Czas : 30 minut

Składniki :

2 piersi z kurczaka
1 jajko
2 łyżki mleka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
2 łyżki masła
3 łyżki oleju
½ szklanki syropu od ananasów z puszki
4 plastry ananasa z syropu
4 płaskie łyżeczki konfitury z żurawiny do mięs

Piersi z kurczaka przeciąć na pół . Każdy kawałek rozbić tłuczkiem do mięsa ( najlepiej włożyć mięso w woreczek foliowy by się nie przyklejało do deski ) tak by zwiększyło swoją powierzchnię raz jeszcze . Posolić .Oprószyć pieprzem .Jajko rozmieszać dokładnie z mlekiem. Sznycle panierować w jajku, bułce tartej, jajku i ponownie bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć sznycle na złoto z obu stron . Wlać syrop od ananasa , wsypać szczyptę pieprzu .Dusić sznycle po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć sznycle z patelni ( zawinąć folią aluminiową by nie wystygły), a na patelnię włożyć plastry ananasa i podgrzać . Podawać kładąc na każdym sznyclu plaster ananasa .W środek każdego plastry ananasa wkładać łyżeczkę konfitury z żurawiny do mięs .

 

nadesłane: Babciagramolka