Sznycle z kurczaka na ostro z sosem salsa

11 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zwykłe sznycle tyle , że wcześniej zamarynowane

Czas : 15 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 łyżki sosu Salsa
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 1 mini kostka czosnkowa ( lub utarty z solą  na miazgę ząbek czosnku )
  • bułka tarta do panierowania
  • mąka do panierowania
  • 1 jajko
  • olej
  • 1 łyżka masła

Zrobić marynatę z sosu salsa, 2 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego, czosnku .Mięso podzielić na 4 porcje i wetrzeć w nie marynatę . Zostawić w lodówce na 1 godzinę.

Wyjąć z lodówki. Obetrzeć z marynaty. Rozbić tłuczkiem do mięsa ( przez woreczek foliowy ) na foremne sznycle.

Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej  raz lub 2 razy zależy jaka gruba panierkę kto lubi.

Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i poczekać aż się spieni. Smażyć sznycle na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni a na tłuszcz dać pozostałą marynatę i 1 łyżkę wody. Zagotować. Włożyć na moment sznycle, przewrócić je na drugą stronę , zgasić gaz – przykryć i zostawić na 3 minuty.

Podawać z ziemniakami, ryżem lub sałatką ziemniaczaną .

file1294781940



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...